.Naast de standaard gordijnhaak waarbij het gordijn vaak met een vlinder of retourplooi wordt geconfectioneerd, is het ook mogelijk het Forest Easyfold systeem toe te passen. Hierbij komt het gordijn onder de rail te hangen met een mooie "flow". De glijders worden door middel van koordjes op afstand gehouden en het gordijn is ook eenvoudig van de rail te verwijderen.De Forest Shuttle motor kan ook op een 28 mm roede worden geplaatst. Hiermee wordt de uitstraling van een roede gecombineerd met de functionaliteit van een gemotoriseerd systeem. De motor is achter het pakket gordijnen weggewerkt en zodoende niet zichtbaar. Het systeem is in verschillende kleuren verkrijgbaar"
Installatie-instructie via 3D animatie.


De gemotoriseerde gordijnrails van Forest komen met draadloze bediening via Z-Wave Plus en/of 433MHz radiogolven. Beide opties kunnen direct geïntegreerd worden in het smart home platform Homey of Fibaro Home Center. Verbonden met Homey/Fibaro kunnen de gemotoriseerde systemen bediend worden vanaf alle iOS en Android smartphones - overal ter wereld, samen met de andere 50 000+ apparaten waar de hubs mee werken. Ze kunnen ook toegevoegd worden in Homey Flows of Fibaro Scenes voor automatisering. Open bijvoorbeeld de gordijnen automatisch bij het wakker worden, of sluit ze wanneer het 'movie time'-scenario geactiveerd wordt. Homey en Fibaro ondersteunen Google Assistant en Amazon Alexa, zodat spraakcommando's tot de mogelijkheden behoren.

Let op: systemen die gebruik maken van de 433MHz technologie zijn gelimiteerd tot de 'open', 'sluit' en 'stop' commando's. Systemen op Z-Wave kunnen daarnaast ook op specifieke percentages en standen gezet worden, voor een meer fijnmazige bediening.Elegant vormgegeven gemotoriseerd vouwgordijnsysteem, voorzien van mechanisch af te stellen 220V buismotor.
Maximaal gewicht totaal systeem 12 kg (bij standaard motor, zwaarder type is verkrijgbaar, tot 24 kg), verkrijgbare lengte: 5,80 meter;
Het gemotoriseerd vouwgordijnsysteem is eenvoudig aan te sluiten op Domotica systemen..